December 2019

Fødevarespild / holdbarhed

FlexoPrint har lige deltaget i et Grakom seminar primært omhandlende emballage, men der var alligevel nogle interessante ”statements” omhandlende fødevarespil og holdbarhed.

I dag bliver 50% af alt frugt og grønt på verdensplan dårligt eller smidt ud og hvis vi taler fødevarer generelt, er tallet 33%!

Derfor er det vigtigt man skeler til holdbarheden når der udvikles såkaldte ”miljøvenlige” emballager. Der skal være sammenhæng mellem materialer og øget holdbarhed – ellers øger vi madspildet, og det er IKKE til gavn for miljøet, tværtimod.

Miljø og bæredygtighed

Der går snart ikke en dag hvor miljø, bæredygtighed, genbrug, plast mm ikke bliver nævnt i medierne og i vores kommunikation. Producenterne af alternative ”miljøvenlige” emballager arbejder på højtryk for at tilfredsstille markedet på området, og alle, både producenter og detail, vil gerne fremstå som dem der udviser mest hensyn.

Mange af de nyudviklede materialer er ganske interessante i forhold til miljøet. Men udfordringen er ofte, at de endnu ikke er godkendte jf. overensstemmelseserklæringen til direkte kontakt med fødevarer, eller på nuværende tidspunkt er FKM egnet (Fødevare Kontakt Materiale)

Selvklæbende etiketter er ikke i direkte kontakt med fødevaren, og har kun yderst ringe indflydelse på genbrug af den emballage de sidder udenpå. Samtidig er mange folietyper såkaldte ”flerlags-folier” for at tilfredsstille fødevaresikkerhed, barriere og migration og så længe man ikke kan skille de enkelte folielag fra hinanden, så udgør den siddende etiket ikke en belastning for genbrugsprocessen og miljøet.

Hos FlexoPrint er det ligeledes vigtigt at både materialevalg, håndtering af farver og lakker, samt produktionen af etiketter sker med størst muligt hensyn til miljøet.

FSSC 22000

Som tidligere nævnt har vi i en periode været i proces omkring FSSC 22000 certificering. Mange af vores kunder er indenfor fødevaresegmentet hvor kvalitet, sporing og fødevaresikkerhed fylder meget. Som en opgradering af en i forvejen struktureret kvalitetskontrol besluttede vi derfor at lade os certificere efter denne standard, og nu er vi tæt på.

Til januar bliver vi auditeret, og i bedste fald kan vi lade os certificere umiddelbart efter. Alle fødevaresikkerhedsforhold i forbindelse med produktion af vores etiketter er sat i ledelsessystem, og auditeres løbende i certificeringen for at sikre et altid højt niveau.

Jul / Nytår

FlexoPrint holder lukket fra den 20. december til den 2. januar – telefonerne er åbne i meget begrænset omfang i denne periode. Ellers gør vi alt hvad vi kan for at hjælpe vores kunder i situationen, præcis som vi altid gør.

Vi ønsker hermed alle vores kunder samt familier en rigtig dejlig jul og et godt nytår. Tak for godt samarbejde i det forgangne år – vi glæder til at fortsætte sammen i 2020.